Na ovoj stranici naveli smo  najbolje laptopove za sve vrste budžeta i svaki od njih smo temeljno testirali.

Po našem mišljenju, najbolji laptop je MacBook Air (M1, 2020). Tanak i lagan laptop je apsolutno sjajan uređaj koji kombinuje predivan dizajn sa nevjerovatnim trajanjem baterije i vrhunskim performansama zahvaljujući novom M1 čipu – koji je posebno dizajnirao Apple. Međutim, ako želite Windows 10 laptop ili tražite pristupačniji uređaj, imamo i neke druge predloge, uključujući najbolje proračunske prenosnike, vrhunske igračke laptopove..

Izabrati savršen laptop za sebe znači uzeti u obzir i druge faktore koji prelaze cijenu. Važna je i snaga, kao i životni vijek baterije, prenosivost, ekran, tastatura i druge funkcije.

  1. Apple MacBook Air (M1, 2020)

Zahvaljujući revolucionarnom Apple M1 čipu zasnovanom na ARM-u koji pokreće novi MacBook Air (Apple je izbacio Intel za ove nove prenosnike), ovo je zapanjujuće postignuće: tanak i lagan laptop koji nudi odlične performanse, čak i uz 4K uređivanje video zapisa, takođe nudi neverovatno trajanje baterije. Jednostavno upravljanje preko 11 sati jednim punjenjem, ovo je laptop koji lako možete nositi sa sobom na poslu ili u školi. Pokrećući i nove i stare Mac aplikacije, novi MacBook Air sada takođe može da pokreće iOS aplikacije za iPhone i iPad, što mu omogućava pristup stotinama sjajnih mobilnih aplikacija i igara.

  1. Dell XPS 15 (2020)

Dell KSPS 15 (2020) otprilike blizu savršenstva koliko laptop može dobiti i jedan od najboljih Dell prenosnih računara do danas; zaista ne možemo puno da mu zamjerimo. Ima neke od najnovijih i najboljih Intelovih mobilnih tehnologija, a može se čak konfigurisati i pomoću diskretnog GPU-a, čineći ga spretnim za slike i softver za uređivanje video zapisa.Takođe sadrži je

dan od najfinijih dizajna koje smo vidjeli na prenosnom računaru i verovatno je trenutno najmoderniji Vindovs 10 laptop na tržištu. Trajanje baterije je takođe fenomenalno, a cina, iako visoka, nije tako loša s obzirom na to šta dobijate. Ako je 15-inčni ekran malo prevelik, onda vrijedi razmotriti Dell KSPS 13.

3. HP Spectre x360 (2020)

Prenosni računar HP Spectre x360 2u1 imao je veliko osveženje i poboljšanje u specifikacijama, uz desetu generaciju Intel Core procesora i Intel Iris Plus grafiku, zajedno sa besprekornim dizajnom 2u1 i, znači da nova verzija ima zasluženo mjesto na vrhu liste naših najboljih prenosnih računara.HP Spectre k360 (2020) je jedan od najboljih 13-inčnih prenosnih računara

koje možete kupiti trenutno 2021. godine, a konkurencija mu je bio samo odličan MacBook Air (M1, 2020), koji je na vrhu ovog najboljeg vodiča za laptop.

Iako je sigurno skup, dobijate odlične dodatke, poput zastrašujućih sigurnosnih karakteristika i zvučnika Bang & Olufsen. Ako vam je stalo do estetike koliko do performansi i ukupnog kvaliteta, ovo je laptop za vas.

 

4. LG Gram 17

Obično kada tražite laptop od 17 inča, morate da se odreknete bilo kakvog pojma prenosivosti, to nije slucaj sa ovim modelom. Možete dobiti predivan 17-inčni 1600p ekran u prenosnom računaru teškom samo 1,35 kg. Kada taj lagani dizajn spojite sa činjenicom da je baterija u našem testiranju izdržala više od 14 sati, imate recept za savršeni prenosni računar za svakoga ko treba da obavi posao tokom putovanja.

5. Acer Swift 3

Pored skromne spoljašnjosti Acer Svift 3, naći ćete odličan laptop koji se može pohvaliti snagom za rad i učenje. Svift 3 (ne treba ga zamijeniti sa Svitch 3, drugim laptopom kompanije Acer) je jeftin laptop. Što se tiče performansi, iznenađujuće se približava daleko skupljem Microsoft Surface Laptop-u. Njegov ekran je malo niže rezolucije, ali ova dva su upečatljivo slična – osim cijene. Ovaj laptop je takođe nevjerovatan za upotrebu, sa tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem koja nudi ugodno iskustvo kucanja uz pristojno putovanje. Ako ćete puno pisati – bilo da putujete ili u kancelariji, ovo je jedan od najboljih budžetskih prenosnih računara 2021.godine u ponudi.

 

6. MacBook Pro (16-inch, 2019)

Iako smo tužni što 15-inčnog MacBook Pro više nema, MacBook Pro (16-inčni, 2019) dočekali smo raširenih ruku. Tanak, lagan i elegantan kao i uvijek. Ipak, na taj zapanjujući ekran dobijate tu dodatnu nekretninu, kao i najnovije i najbolje komponente iza nje. Ovo je, bez sumnje, najbolji MacBook za kreatore sadržaja, dizajnere i druge kreativne profesionalce. Sa nevjerovatnim (i glasnim) zvučnicima i mnogo, mnogo boljom tastaturom za pokretanje.

7.Asus ROG Zephyrus G14

Asus Zephirus G14 nije savršen, nedostaje mu veb kamera i Thunderbolt 3 port.Ovo je apsolutna zvijer gaming laptopa, koji pruža nevjerovatne performanse sa svojim AMD Rizen 4000 procesorima i Nvidia  RTX 2060 grafičkom karticom, dok istovremeno oglašava najbolje trajanje baterije u klasi, koje će vam trajati cijeli dan, brz ekran i ultra tanak dizajn.  Nije jeftin, a ako tražite pristupačniji laptop, pogledajte Dell G5 15 u nastavku.

  1. HP Elite Dragonfly

Ovaj HP-ov laptop je naš izbor za najbolji poslovni laptop – jednostavnije rečeno, ovo je jedan od najmodernijih i najtanjih prenosnih računara koji ćete ikada videti, a takođe je upakovan sa nekoliko brilijantnih funkcija i moćnih komponenti. Iako je HP Elite Dragonfly prvenstveno namijenjen poslovnim korisnicima, ne dozvolite da vas to odvrati. Njegov nevjerovatan dizajn i predivan ekran čine ovaj laptop najboljim za svakoga ko ga može priuštiti. Trajanje baterije je odlično, a takođe ima i LTE vezu. Ovo vam omogućava da priključite SIM karticu i pristupite mobilnom Internetu gde god da se nalazite, bez potrebe za povezivanjem na spore (i potencijalno ugrožene) Wi-Fi pristupne tačke.

  1.  HP Envy x360 13 (2019)

Zahvaljujući elegantnom, 13-inčnom dizajnu, ovaj 2u1 je tanji što ste možda očekivali, što vam ide u korist kada ga koristite u režimu tableta. Postoje i drugi ubedljivi razlozi zbog kojih HP Envi k360 (2019) vredi razmisliti kada tražite najbolje prenosne računare, posebno u faktoru oblika 2 u 1. Ova HP lepotica nudi vrhunsku izradu, može se pohvaliti 9 sati reprodukcije video zapisa i pruža performanse koje će vas provesti kroz većinu vaših školskih zadataka i projekata, po vrlo povoljnoj cijeni.

10.  Asus VivoBook S15

Novi Asus VivoBook S15 ušao je pravo na našu listu najboljih laptopova. To je zato što kombinuje tanak i lagan dizajn sa odličnim performansama i odličnom cijnom. Ako tražite prenosni računar srednje klase koji ne košta previše, ali ipak sjajno radi, onda je ovo najbolji laptop za vas.

Zahvaljujući svom moćnom Intel procesoru, 8 GB RAM-a i brzom SSD skladištu, ovo je laptop koji se lako može nositi sa gotovo svim zadacima – mada igranje ne dolazi u obzir. Njegov 15,6-inčni ekran je sijetao i živopisan, a ima mnoštvo priključaka koji olakšavaju povezivanje vaših omiljenih perifernih uređaja. Međutim, nema najduži vijek trajanja baterije za laptop.