G TECH, Podgorica

LOADING
PREV
NEXT
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/704684racunari.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/801258video_nadzor_g_tech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/852873racunarske_mreze_gtech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/212522kontrola_pristupa_gtech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/599906alarmni_sistemi.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/392895interfoni.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/387061pametnekuce.jpg

G TECH djelatnosti

  • Prodaja racunara i racuna…
  • Video nadzor
  • IT USLUGE
  • Kontrola pristupa i evide…
  • Alarmni sistemi
  • Interfoni
  • Inteligentni sistemi

Prodaja racunara i racunarske opreme

Prodavnica racunara, racunarske opreme, kancelarijskog materijala...Najpovoljnije cijene...

Saznajte vise...

Video nadzor

Osigurajte vas poslovni prostor, magacin, kuću, dvorište, maloprodajni ili veleprodajni objekat, fabrički krug, parking, stovarište i slicno...

Saznajte vise...

IT USLUGE

Racunarske mreze. Usluge projektovanja, analize, implementacije i administracije svih vrsta računarskih mreža. Odrzavanje racunara na bazi mjesecne pretplate i po pozivu. Servis racunara...

Saznajte vise...

Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Kontrola pristupa putem kontaktnih i beskontaktnih kartica, biometrijska kontrola pristupa, pracenje putem interneta... Evidencija radnog vremena zaposlenih...

Saznajte vise...

Alarmni sistemi

Osigurajte alarmnim sistemom svoj stan, kucu, vikendicu, poslovni objekat...

Saznajte vise...

Interfoni

Audio i video interfoni...

Saznajte vise...

Inteligentni sistemi

Kako da i Vasa kuca bude "pametna"? Pametne kuce, pametni stanovi, pametne kancelarije, pametni hoteli... ...spoj tehnologije i stila življenja...

Saznajte vise...
You are here: Home » Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena
petak, 14 dec 2018

Inteligentni sistemi
(pametne kuce, pametni stanovi, pametne kancelarije...)


Šta su to inteligentni tj pametni sistemi?02_Smart_House

Inteligentni (pametni) sistemi (Smart Home, Smart House) su spoj tehnologije i stila življenja.
Sistemi pametnih kuća integrisu sistem grijanja, hlađenja, protivprovalnih i protivpožarnih sistema kao i kućnu rasvjetu u jedinstvenu cjelinu koja omogućava optimalno koriscenje energije i komforno upravljanje kućom.
Takav sistem povećava vrijednost i sigurnost vašeg doma, vaš dom čini ugodnijim i komfornijim za život, a ekonomično trošenje energije smanjiće vam troškove života.

Kako funkcionise ovaj sistem?

Cijeli sistem je utemeljen na centralnom procesorskom sistemu koji kontrolise i upravlja svim ostalim kućnim sistemima. U današnjoj tehnologiji samo je mašta i cijena granica opremljenosti pametne kuće. Centralni procesor dobija informacije iz spoljasnjeg svijeta putem različitih senzora temperature (prostorije, spoljasnjeg prostora i sl.) zatim svjetlosti, mehaničkih senzora otvorenosti/zatvorenosti vrata i prozora, senzora vlage (kupatila), senzora detekcije pokreta, vatre, dime i dr.

Dobijene informacije se obrađuju u procesoru i na temelju definisanih pravila, procesor upravlja ostalim uređajima, svijetlom, klima uređajima, sistemom za grijanje, automatskim sistemima prozora, vrata, ventilima za vodu, plinom, jednom riječju svim što postoji u kući. Svi uređaji su međusobno povezani u centralnu mrežu kako bi se mogli kontrolisati i nadzirati sa različitih pozicija. Mreža može biti izvedena pomoću kabla, bežično ili korištenjem postojeće strujne mreže.

 

pametni_sistemsmart-house-562

Upravljanje pametnom kucom

Upravljanje pametnom kućom je jednostavno i intuivno.
Upravljati se može daljinskim upravljačem, ekranom osjetljivim na dodir montiranim na zid, mobilnim telefonom putem SMS poruka, preko Vašeg kućnog računara i slicno...upravljac_pametna_kuca_0110
Kontrolna ploča montirana na zid daje niz informacija o trenutnom statusu u kući i omogućava upravljanje elementima pametne kuće.
Daljinski upravljač može biti izveden za kontrolu samo osvjetljenja, a može objedinjavati nekoliko sistema u sistemu smart house kao što su osvjetljenje, kućni multimedija centar, sistem grijanja i hlađenja i sl.
Slanjem SMS poruke preko mobilnog telefona može se upravljati sa sistemom pametne kuće na način da se šalje instrukcija, a u povratnoj poruci pametna kuća šalje informaciju o trenutnom statusu.
Senzori i upravljačke kontrole dizajnirane su na način da se što bolje uklope u izgled interijera.

Ljudima sa problemima kretanja pametna kuća omogućuju bolju autonomiju i olakšava kontrolu kućnih sistema, rasvjete, grijanja, otvaranja ulaznih vrata, kontrole ulaza u zgradu i dr. Prema vašim željama i potrebama, projektovaćemo sistem koji će 02_Smart_HouseVam omogućiti maksimalnu slobodu i samostalnost u Vašem domu


Svako ko se odluči da gradi nov dom ili kancelariju može očekivati da ga očekuju pune ruke posla. Takodje ljudi koji se odluče da naprave ovaj korak suočavaju se sa raznim tehničkim i finansijskim zahtjevima. A ovi zahtjevi su znatno porasli posljednjih godina. Naročito kada je u pitanju održavanje i kontrola električnih instalacija u zgradama gdje ima mnogo različitih faktora koje je potrebno uzeti u obzir.

Flexibilnost

Uzevši u obzir da je većina objekata dizajnirana tako da bude upotrebljiva tokom nekoliko decenija, neminovno je da će prije ili kasnije ti objekti mijenjati funkcije prilagodjavajući se budućim zahtjevima. Ono što se nameće kao logično rešenje jeste: napraviti funkcije koje mogu biti adaptirane potrebama korisnika veoma lako i pritom bez velikih ulaganja koja su zahtijevana otvaranjem zidova i polaganjem novih kablova.
 
Ekonomska isplativost

Kada govorimo o ekonomskoj isplativosti jedne investicije ove vrste, nisu samo početni troškovi ti koji su bitni, već i troškovi kasnijeg rada i održavanja. Princip je sledeći: Što je veća tehnološka fleksibilnost koju objekat posjeduje i što je bolji način na koji “reaguje” na tehničke inovacije, to je njegova isplativost veća. A ako uzmemo u obzir povećanje cijena električne energije jos je jasnije da ova vrsta menadžmenta objekata mora sadržati i inteligentna rešenja za uštedu energije.

Komfor

Danas svi očekuju više komfora i pogodnosti kako u privatnoj tako i u poslovnoj sferi života. Moderna električna instalacija kojom je 6a00d8341c67ce53ef0120a4e84520970b-500wimoguće lako upravljati, čini svakodnevu rutinu života i rada isto tako jednostavnijom.

Bezbijednost i sigurnost

Ukoliko želite da vaš objekat bude što bezbijedniji, tehnologije koje koristite mora biti u stanju da reaguje brzo i inteligentno u kritičnim situacijama, bilo da se neko nalazi unutar objekta ili ne. Uzevši u obzir širok dijapazon ovih situacija jasno je da klasične instalacije dostižu maksimum svojih mogućnosti. KNX ima rešenje.

Kada je komfor u pitanju, uzmite za primjer sljedeću situaciju: Raskomotili ste se i želite da se opustite, a ne želite da idete i podešavate enterijer-xjedno po jedno svijetlo, rashladni uredjaj, muziku itd. Umjesto toga dovoljno je da pritisnete samo jedno dugme i aktivirate sve željene funkcije odjednom. Roletne se spuštaju, svijetla se sama podešavaju, tempratura se podešava po vašim zahtjevima, muzika ili TV se pale itd. Ovakvi scenariji su kreirani lako s korisničke strane i mogu biti izvršeni putem TouchPad-a, daljinskim upravljačem, internetom.

Inteligentna blind kontrola:

- Centralna kontrola elektronski kontrolisanih roletni i zastora u svim prostorijama pritiskom na samo jedno dugme.
- Automatska zaštita od pretjeranog ulaska svjetlosti ili olujnih vjetrova omogućena je zastorima i roletnama koji reaguju na senzore svjetlosti i vjetra.
- Protivprovalna zaštita omogućena je vremenski kontrolisanim zatvaranjem kako roletni tako i svih zaštita.

Vremenska kontrola grijanja:

- Prijatna sobna tempratura omogućena je individualnom kontrolom toplote po prostorijama.

- Cijene troškova grijanja znatno su umanjene vremenskom kontrolom grejnih ventila. - Automatizovano održavanje prijatne temprature u toku noći.
- Sobna tempratura se automatski smanjuje kada se detktuju otvoreni prozori što znatno smanjuje troškove grijanja.

Fleksibilan menadžment objekata:ResizedImage368246-Smart_house2

- Funkcije objekta mogu biti adaptirane fleksibilno ukoliko se namjena pojedinih prostorija promijeni vremenom
- Omogućen je pristup sa bilo koje udaljene lokacije svim sistemima unutar objekta, bilo PDA uredjajima, PC-em, TouchPad-om, što omogućava udaljenu kontrolu objekta.

Detaljne i jasne poruke:


- Upozorenja o otvorenim prozorima i vratima putem informacionog display-a na ulaznim vratima.
- Prosledjivanje poruka, na primjer kompanijama koje vrše obezbedjenje ili vašim komšijama putem telefona.
- Zastrašivanje provalnika sa senzorima pokreta koji pokreću osvjetljenje kako van tako i u kući.


sistemi04screen_3

Individualna kontrola osvijetljenja:


- Centralno “off” dugme, koje se obično postavlja blizu ulaznih vrata koje isključuje sve uredjaje i svijetla unutar kuće.
- Individualno podešavanje osvijetljenja, kadgod i gdjegod to želite, sa mnoštvom programabilnih mogućnosti. Lako za aktivaciju i podešavanje putem daljiskog upravljača, PDA uredjaja, TouchPad-a, PC-a itd.
- Ukoliko čujete uznemirujuće zvuke u toku noći, dovoljno je da pritisnete “panic” dugme blizu vašeg kreveta i da osvijetlite kako unutrašnjost vaše kuće tako i dvorište.
- Držite provalnike na distanci tako što ćete učiniti da izleda kao je neko kod kuće i kada ste odsutni ili na odmoru.

Zar ne bi bilo odlično kada bi mogli podesiti grijanje kod kuće i to sa aerodroma na kraju puta?
Ili ukoliko bi mogli nadgledati vaš dom, poruke i čitav sistem iz internet cafe-a dok ste na odmoru, čisto da se uvjerite da je sve u redu dok ste odsutni?
Ili ukoliko odmarate da ste u stanju da vidite ko vam je pozvonio na vratima i da ih otvorite a da pritom ne morate ustajati iz fotelje?
Ili da možete aktivirati simulaciju prisustva u kući pritiskom na jedno dugme, da bude aktivna kada ste odsutni?

Sada ništa ne može biti jednostavnije - i ovo su samo dijelom opcije koje su omogućene inteligentnim sistemima.
Novi korisnički interfejs omogućava korisnicima da lako kontrolišu sve funkcije svojih objekata, kako kada su u pitanju njihovi domovi, tako i vikendice i poslovni objekti.
Kontrola je laka, bez obzira da li se radi o grijanju, osvijetljenju, roletnama, video nadzoru, ili kućnim aparatima. Bilo da se vrši unutar objekta ili sa udaljene lokacije.
Sa ovim sistemima uvijek ste kod kuće, bilo gdje da  se nalazite.

screen_2

Danas, vlasnici i korisnici zgrada imaju jednu zajedničku crtu koja se izdvaja od ostalih:
Želja za bezbjednošću, komforom, fleksibilnosti i isplativosti.

Merten sistemi pružaju idealno riješenje koje ispunjava ove potrebe - i to na pogodniji i fleksibilniji način nego ikad prije.Nije važno koji medijum želite da koristite da kontrolišete funkcije svog doma: da li je to PDA uredjaj, PC, TouchScreen ili televizor, inovativan krinički interfejs ostaje nepromijenjen.

Nakon što ste se sigurno logovali sa svojim ličnim podacima, prvo imate izbor objekta kojem želite da pristupite, kao što je na primjer vaš stan, kuća, vikendica itd. Da bi podesili funkcije odabranog objekta birate iz niza kontrolnih opcija:

• po spratovima
• po sobama
• po funkcijama
• po programima

Kakogod da odlučite da vršite kontrolu potrebno je svega nekoliko klikova da dobijete što želite.

Recimo da ste na otišli na odmor i da ste se dogovorili sa svojim komšijom da će vam obići kuću i zaliti cvijeće dok niste tu. Ipak da bi bili sigurni, odlazite u najbliži internet cafe i prijavite se na svoju kućnu adresu. Sada možete na miru da provjerite sve funkcije i uvjerite se da je sve u redu. Budite opušteni i uživajte kada ste na odmoru.
Kada ste se ulogovali imate u izboru opciju nadzora, gdje možete vidjeti ne samo trenutno stanje u vašem domu, već i sve poruke i obavještenja o promjenama koje su se desile dok niste bili tu. Sa samo par klikova možete pregledati snimke koje su napravile vaše kamere.

Pretpostavimo da čekate na aerodromu i da se vraćate kući nakon puta. Zamislite da vas dočeka hladan stan u koji morate ući, nakon dobro provedenog odmora ili napornog poslovnog vikenda.
Sada o tome više ne morate razmišljati, putem svog PDA uređaja možete se ulogovati na vaš kućni sistem i podesiti parametre tako da kada dodjete kući, sačeka vas topao i prijatan dom. 

Iskoristite priliku koju nudi današnji razvoj tehnologije. Bilo gdje i bilo kad, budite u stanju da priuštite sebi komfor i prijatnost koju zaslužujute.
Mogućnost podešavanja temprature je samo jedna od mnogih opcija koje su vam na raspolaganju sa ugradnjom ovih sistema.

Želite li da se uvjerite da ste zatvorili sve prozore i  vrata kada ste izlazili iz kuće - ne želite bez potrebe da prolazite kroz cijelu kuću?
Sa Merten home sistemom možete uvijek lako provjeriti da li je sve u redu. Prije nego izadjete iz kuće možete se uvjeriti da su svi prozori i vrata zatvoreni i to putem TouchScreen uredjaja koji vam je instaliran u hodniku. Ne samo to, već možete i daljinskim putem zatvoriti i zaključati sva otvorena vrata i prozore. I sve to sa jednom mjesta uz pomoć veoma pristupačnog korisničkog interfejsa.

sistemi02sistemi03


Uživajte u vašem danu!

 

Za vise informacija slobodno nas kontaktirajte!