G TECH, Podgorica

LOADING
PREV
NEXT
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/704684racunari.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/801258video_nadzor_g_tech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/852873racunarske_mreze_gtech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/212522kontrola_pristupa_gtech.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/599906alarmni_sistemi.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/392895interfoni.jpg
http://gtech.co.me/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/387061pametnekuce.jpg

G TECH djelatnosti

  • Prodaja racunara i racuna…
  • Video nadzor
  • IT USLUGE
  • Kontrola pristupa i evide…
  • Alarmni sistemi
  • Interfoni
  • Inteligentni sistemi

Prodaja racunara i racunarske opreme

Prodavnica racunara, racunarske opreme, kancelarijskog materijala...Najpovoljnije cijene...

Saznajte vise...

Video nadzor

Osigurajte vas poslovni prostor, magacin, kuću, dvorište, maloprodajni ili veleprodajni objekat, fabrički krug, parking, stovarište i slicno...

Saznajte vise...

IT USLUGE

Racunarske mreze. Usluge projektovanja, analize, implementacije i administracije svih vrsta računarskih mreža. Odrzavanje racunara na bazi mjesecne pretplate i po pozivu. Servis racunara...

Saznajte vise...

Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Kontrola pristupa putem kontaktnih i beskontaktnih kartica, biometrijska kontrola pristupa, pracenje putem interneta... Evidencija radnog vremena zaposlenih...

Saznajte vise...

Alarmni sistemi

Osigurajte alarmnim sistemom svoj stan, kucu, vikendicu, poslovni objekat...

Saznajte vise...

Interfoni

Audio i video interfoni...

Saznajte vise...

Inteligentni sistemi

Kako da i Vasa kuca bude "pametna"? Pametne kuce, pametni stanovi, pametne kancelarije, pametni hoteli... ...spoj tehnologije i stila življenja...

Saznajte vise...
You are here: Home » Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena
petak, 14 dec 2018

Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Kontrola pristupaAccessc

Kontrola pristupa jedan je od najvažnijih osnovnih elemenata sistema tehničke zaštite. Razvoj, usavršavanje i prilagođenje cijene opreme omogućilo je primjenu sistema kontrole pristupa u svakodnevnom životu, a ne samo u visoko sigurnosnim sistemima.

Namjena sistema je selektivno ograničenje pristupa u kontrolisana područja, uključujući čuvanje podataka o svim dozvoljenim prolascima, alarmnim stanjima i operaterskim aktivnostima. Sistem kao takav redukuje troškove fizičke zaštite pružajući veći stepen sigurnosti.

Prednosti sistema kontrole pristupa su sljedeće:access_control

* Manji sigurnosni problem kod gubitka ili krađe kartice u odnosu na klasični ključ
* Kada zaposleni odlazi nema promjena brava, nego se njegova kartica jednostavno poništi
* Svaki korisnik ima jedinstvenu karticu ili identifikacioni element (ili biometrijski otisak prsta) što omogućava individualnu kontrolu kao i praćenje aktivnosti
* Sistem kontrole pristupa omogućava svakoj osobi ulazak u različita područja skladno programiranim vremenskim intervalima. Promjene u praksi su brze i jednostavne.
* Svaki neovlašteni pokušaj ulaska ostaje evidentiran

Sistem kontrole pristupa možemo iskoristiti za zaštitu kompletnih poslovnih objekata kao i za zaštitu posebno štićenih cjelina kao što su:
604
* Server sobe
* Posebne kancelarije
* Arhivske prostorije
* Upravljačko nadzorne sobe
* Parkinge
* Liftove
* Skladišta
* Trezore....

Evidencija i kontrola radnog vremena      
03a2dedf484e60828db64d63a93bbf25
Evidencija radnog vremena sastavni je dio modernih poslovnih sistema, i kao takav čini dio obrade poslovnih informacija poslovnog subjekta.

Evidencija radnog vremena u interesu je zaposlenog i poslodavca. Sistem evidencije radnog vremena svojim učinkom indirektno unapređuje racionalizaciju i organizaciju rada, odnosno pospješuje sveukupnu učinkovitost i produktivnost.

Dobrobiti evidencije radnog vremena:

* evidencija     
* Trenutan obračun prekovremenih sati
* Smanjenje troškova vođenjem ručne evidencije
* Smanjenje kašnjenjasecurity_access_card_control
* Optimizacija poslovnih procesa
* Olakšano planiranje radnih procesa
* Smanjenje administracije
* Kontrola odsutnosti

Optimalno kreiranje i projektiranje sistema evidencije radnog vremena, a sve prema specifičnosti i zahtjevu korisnika, najbitniji je preduslov uspješnosti i efikasnosti sistema.

 

 Biometrijska kontrola pristupa kao jedan od najsavremenijih sistema za kontrolu pristupa

Thumb_Print_ScanDa li znate kada Vam zaposleni dolaze i odlaze sa posla? Da li imate utisak da Vam je neko bio u Vašem poslovnom prostoru iako ste Vi zadnji otišli sa posla? Da li želite povecati radnu disciplinu? Da li želite investirati u opremu koja ce Vam se najbrže otplatiti?

G TECH d.o.o. radi sa uredjajima koji su namijenjeni za kontrolu i evidenciju zaposlenih. Uredjajima se može pristupiti iz lokalne racunarske mreže ili preko interneta koristeci IP adresu.

Ugradjen web server

Ugradjen web server omogucava svim racunarima u lokalnoj mreži da direktno i istovremeno pristupe uredjajima koristeci neki od browser-a.

Razlicite kompjuterske platforme kao što su Apple Macintosh, Microsft Windows i MISC_Fingerprint_Features_lgLinux mogu pristupati ovim uredjajima.

Kompletan softver se nalazi u samom uredjaju.

Znaci bilo gde da se nalazite: kod kuce, u hotelskoj sobi ili na aerodromu, možete uvijek proveriti da li se Vaši zaposleni nalaze u Vašem poslovnom prostoru. Možete dobiti izveštaj o vremenu koji su zaposleni proveli na radu. Takodje možete kontrolisati, izmijeniti ili onemoguciti prava pristupa u Vaše kancelarije daljinskim putem preko interneta.

Zasto uvesti biometrijsku kontrolu pristupa?

Na različite načine sistemi tehničke zaštite su pružali korisnicima određeni nivo biometrics_-_mediumbezbjednosti. Sa razvojem tehnike i tehnologije, zahtjevi za bezbjednošću su sve veći. Sa ciljem povećanja bezbjednosti prateći najnovija svjetska dostignuća počela je upotreba biometrijskih uređaja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena.

Problemi iz prošlosti?

Praksa je pokazala da su korisnici na sve načine pokušavali da sabotiraju uređaje. Kartice za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena na lak način mogu da dođu u ruke nepoželjnim osobama. Problem sa karticama koje se koriste za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, je što nikada nismo sigurni da je osoba koja se identifikovala na čitaču ujedno i vlasnik kartice.

I zašto biometrija?gen_img_2 

Otisak prsta je jedinstveni kod svakog čovjeka i kao takav idealan je za kontrolu jer nam daje najpouzdaniji sistem zaštite, odnosno vjerodostojnu sliku o pristupu  korisnika. Otisak prsta ne možemo „pozajmiti“ drugoj osobi, niti nam ga neko može ukrasti kao što je to slučaj sa karticama. Skener otiska prsta reaguje na otisak prsta temperature ljudskog rijela, tako da scene iz filmova kada pomračeni um rješava da nekom odsječe prst ovdje ne prolaze.

IP TEHNOLOGIJA

x3192818351039782_0Pored toga što su uređaji biometrijski, većina uređaja je takođe i IP, što znači da im možete pristupiti iz lokalne mreže u firmi (ukoliko Vam administrator da lozinku) ili putem interneta koristeći statičku IP adresu.

Neki od uređaja za kontrolu pristupa imaju i softver ugrađen u samom uređaju. Zadavanjem IP adrese, može se pristupiti uređaju putem bilo kojeg browsera (Internet Explorer, Mozilla itd). Takođe podržava i sve operativne sisteme kao što su Windows, Linux, Apple Macintosh...

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte...